2009-05-14 15:29:50• hírek • Parajdi Andrea

Lejár a határidő

Tíz és száz lej közti összeggel büntetik azokat, akik május 15-ig nem teszik le a 2008-as jövedelemadójuk bevallását. Szatmár megyében az érintettek 40%-a adta le a szükséges formanyomtatványokat.

Május 15-ig minden olyan magánszemély, aki a tavalyi évben többek között valamilyen kereskedelmi tevékenységből, részvények, vagy egyéb értékpapírok értékesítéséből, mezőgazdasági foglalkozásokból, vagy különböző szabad tevékenységből bevételhez jutott jövedelembevallást kell benyújtson az adóhivatalhoz. Annak ellenére, hogy a formanyomtatványokat péntekig lehet leadni, nem tolonganak a Szatmár megyeiek az Adó-, és Pénzügyi Ellenőrző Hivatalnál -tájékoztatott Gorja Dana, sajtóreferens.

Bár pontos információt nem kaptunk arról, hogy hányan kell megyénkben beszámoljanak a 2008-as jövedelmünkről, annyit azonban megtudtunk az érintettek mindössze 40%-a adta le a szükséges dokumentumokat.

A Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal a napokban meghosszabbított órarenddel dolgozik. Május 15-én 8 órától egészen 18:30-ig tartanak nyitva, amennyiben sokan állnak majd sorban, a nyitvatartási időn túl is elfogadják a dokumentumokat - tudtuk meg a sajtóreferenstől.

Nem érdemes átlépni a kiszabott határidőt, ugyanis 10 és 100 lej közti összeggel büntetik azokat, akik nem tették le a formanyomtatványokat, s pár héten belül pedig ismét kötelezni fogják őket az adóbevallás benyújtására.

Tíz és száz lej közti összeggel büntetik azokat, akik nem adják le adóbevallásukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: